ο σύνδεσμος

και το διοικητικό συμβούλιο

Το σωματείο έχει ως σκοπό την μελέτη προώθηση και επίλυση των επαγγελματικών ζητημάτων καθώς και την προάσπιση των συμφερόντων των μελών του, τη νομοθετική ή με άλλα σύννομα μέσα κατοχύρωσης των μελών του με την πληροφόρησή του για όσα επικρατούν στο εξωτερικό και πρόκειται να ισχύσουν στην Ενωμένη Ευρώπη, για πληρέστερο και καλύτερο συγχρονισμό τους και για την δική τους ωφέλεια.
Ειδικότερα επιδιώκει:
α) την από κοινού μεταξύ των μελών συζήτηση των επαγγελματικών προβλημάτων που ανακύπτουν κάθε φορά
β) την κατοχύρωση του επαγγέλματος του αισθητικού, συνισταμένη κυρίως στην έκδοση άδειας για άσκηση τούτου, που θα δίνεται μόνο σε επαγγελματίες αισθητικούς, που θα συγκεντρώνουν τις αναφερόμενες στο νόμο προυποθέσεις και θα αποτελούν μέλη του σωματείου.
γ) την ίδρυση Ασφαλιστικού Ταμείου των μελών του
δ) την διοργάνωση μορφωτικών διαλέξεων και μαθημάτων συναφών με το επάγγελμα των μελών του.
ε) την ανάπτυξη και διατήρηση μεταξύ των μελών του των κανόνων της συναδελφικότητας και αλληλεγγύης.
στ) την με νόμιμα μέσα απομάκρυνση από τον κλάδο των αισθητικών, δια της αφαιρέσεως της άδειας, ασκήσεως του επαγγέλματος αυτών και λειτουργίας καταστήματος (Εργαστηρίου Αισθητικής) καθ’ ενός που το ασκεί κατά τρόπο επιβλαβή και επικίνδυνο για την δημόσια υγεία ή ανάρμοστο και δυνάμενο να δημιουργήσει δυσμενείς κρίσεις και εντυπώσεις σε βάρος των Ελλήνων Αισθητικών ή που δυσφημεί το επάγγελμα ή που χρησιμοποιεί μέσα παράνομα και μη ανταποκρινόμενα στην πραγματικότητα για την διαφήμιση του ίδιου και του καταστήματος του, καθώς επίσης και καθενός που διατηρεί εργαστήριο αισθητικής και δεν πληροί τους όρους του Υγειονομικού Κανονισμού και της ευπρέπειας του επαγγέλματος.

Η αισθητική στην Ελλάδα εμφανίζεται πριν το 1950.
Οι πρώτες αισθητικοί προέρχονται από την Γαλλία όπου φέρνουν στην Ελλάδα τον καθαρισμό προσώπου, την αποτρίχωση, το μασάζ μαζί με τα περίφημα Γαλλικά καλλυντικά. Πελάτισσές τους οι κυρίες της καλής κοινωνίας και καλλιτέχνιδες από τον χώρο του θεάτρου, του σινεμά και του τραγουδιού. Σταδιακά η πελατεία αυξάνεται και τα «Ινστιτούτα καλλονής» της εποχής εκείνης δίνουν λύση σε πολλά προβλήματα ομορφιάς. Απευθύνονται σε γυναίκες από περισσότερες κοινωνικές τάξεις, που όσο περνά ο καιρός αυξάνονται.
Τα ινστιτούτα η κέντρα αισθητικής μέχρι την 10ετία του 90 προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο καταναλωτικό κοινό, μέχρι που στην αγορά μπήκαν τα κέντρα αδυνατίσματος και τα χιλιάδες παράνομα μικρά ή μεγάλα κέντρα που λειτουργούν χωρίς τις προυποθέσεις του νόμου.
Για να λειτουργήσει νόμιμα ένα κέντρο αισθητικής πρέπει να ανήκει στον πτυχιούχο αισθητικό ο οποίος έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και ο χώρος έχει άδεια λειτουργίας.
Για να λειτουργήσει νόμιμα ένα κέντρο αδυνατίσματος πρέπει να έχει πτυχιούχο αισθητικό, πτυχιούχο διαιτολόγο και γιατρό.
Ο «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ» διεκδικεί τα επαγγελματικά δικαιώματα των αισθητικών, προσπαθώντας παράλληλα να προστατεύσει και τους καταναλωτές.
Λειτουργεί από το 1952 συνεχώς μέχρι σήμερα με διάφορες ονομασίες.

Το διοικητικό συμβούλιο

Φραγκοδημητροπούλου Κωνσταντίνα

Φραγκοδημητροπούλου Κωνσταντίνα

Πρόεδρος

Έφη Κυριακού

Έφη Κυριακού

Ταμίας

Καραμπάσης Βασίλειος

Καραμπάσης Βασίλειος

Αντιπρόεδρος

Γιαμούκη Βασιλική

Γιαμούκη Βασιλική

Μέλος

Γλυκού Ελένη

Γλυκού Ελένη

Γ. Γραμματέας

Λένα Τσικούρη

Λένα Τσικούρη

Μέλος